Голямото завръщане започна. Вижте къде трафикът ще бъде най-интензивен

Голямото завръщане започна. Вижте къде трафикът ще бъде най-интензивен
Източник: TrafficNews.bg
A A+ A++ A

От 14 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и най-натоварените първокласни и второкласни пътни участъци. За улеснение на трафика се променя и движението на Владая. От 10 до 20 часа на първокласния път ще има две ленти в посока София, предаде Дарик.

Алтернатива на този маршрут е автомагистрала „Люлин”. Заради продължаващите ремонти на тунелите „Витиня” и „Ечемишка”  на „Хемус” е възможно да има забавяне на движението. Най-интензивен трафик в днешния ден се очаква по магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”, както и по първокласния път София-Кулата. Затова от пътната агенция ограничават движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона за периода от 14 до 20 часа, каза Николай Георгиев от АПИ.

"Предвижда се да бъде ограничено движението за МПС до 12 тона по всички магистрали и основни пътни направления като пътя I-5 Русе - Велико Търново, I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен, път I-1 с. Ребърково - Ботевград, I-8 ГКПП „Калотина“ – София, като пълна информация за всички пътища е публикувана на сайта на Агенцията - api.bg", обясни Георгиев.

Поради продължаващите ремонти на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” движението там се извършва двупосочно в тръбата за София и е възможно да има забавяне. За избягване на ремонта може да се използва алтернативен маршрут. "На "Хемус" е препоръчително колите да пътуват през магистралата, а товарните автомобили да преминават през Витинска река. Витиня и Ботевград може да се ползва и като алтернативен маршрут за колите, които имат по-спешна работа и бързат", посочи Николай Георгиев.

#МПС #София #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"