Денис Ершов продаде дела си в „Петрол Холдинг“

Денис Ершов продаде дела си в „Петрол Холдинг“
Регистрираната в Швейцария компания Credit Mediterranee на Кирсан Илюмжинов е закупила акциите, собственост на Денис Ершов (на снимката) и Александър Мелник в „Петрол Холдинг“ АД.
A A+ A++ A

Денис Ершов продаде дела си в българския дистрибутор на горива „Петрол Холдинг“ АД на председателя на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов.

Регистрираната в Швейцария компания Credit Mediterranee на Кирсан Илюмжинов е закупила акциите, собственост на Денис Ершов и Александър Мелник, в „Петрол Холдинг“ АД.

При сделките, осъществени в петък, купувачът е придобил дялове в размер на 47,5% и 5% от капитала на дружеството, съобщиха от „Петрол Холдин“ АД.

Предстои вписването на новия собственик в Търговския регистър според законовите процедури, както и промени в ръководните органи на „Петрол Холдинг“ АД и дъщерните дружества.

Другият собственик в „Петрол Холдинг“ е Митко Събев, който притежава 47,5% от капитала.

Сделката между Денис Ершов и Кирсан Илюмжинов, който е бивш президент на Република Калмикия, слага край на проблемите между двата лагера в холдинга, които стигнаха до съда и бяха превърнати в обществено достояние.

През май на 2011 г. голям пакет от акциите на „Петрол“ АД, която е част от „Петрол Холдинг“ АД, беше прехвърлен на купувача „Вянд Ойл“ ООД, собственост на 30-годишната Димитринка Петрова и 29-годишния Николай Петров, при сделка за 60 млн. лв.

През есента новите акционери и „Петрол Холдинг“ гласуваха за излизането на Денис Ершов от Надзорния съвет на дистрибутора на горива.

#Митко Събев #Александър Мелник #шахмат #Кирсан Илюмжинов #„Петрол Холдинг“ АД #Денис Ершов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници