Горските в Панагюрище на протести срещу ромската агресия

Горските в Панагюрище на протести срещу ромската агресия
Източник: Параграф 22
A A+ A++ A

Служители на Горското стопанство в Панагюрище изразяват недоволството след жестокото нападение над двама техни колеги на 25 февруари. Горските бяха пребити от роми, след като направили забележка на млад мъж, изсипал каруца с боклук в гората, предаде Дарик.

Няма да правим типичен протест, обясни директорът на горското стопанство инж. Петър Тодоров. Ще се съберем в гората, ще отбележим националния празник, ще звучат патриотични песни, а едновременно с това всеки от нас ще каже какво би трябвало да се направи, за да сме по-защитени на работните си места.

Към горските от Панагюрище са заявили, че ще се присъединят служители от Пазарджик и региона, както и от Плевен и Лесидрен. В събитието ще участват и ловците от Панагюрска община.

Инж. Тодоров разказва, че за последните дни четири пъти е имало побои над негови колеги. Интересното е че преди това в продължение на десетилетие не е имало подобни инциденти. Предполага, че това се дължи на засилените проверки, както и на тежката зима, която е принудила ромите да търсят повече топливо.

#Панагюрище #нападение #Петър Тодоров #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"