Пиян отнесе патрулка при полицейска гонка в Шумен

Пиян отнесе патрулка при полицейска гонка в Шумен
Източник: Зарата
A A+ A++ A

Почерпен шофьор от Шумен с 0,64 промила не спря на сигнал на полицаи, а после блъсна патрулка в опит да избяга. Пострадали няма, но рекордьорът по пътни нарушения Хюсеин Х./30 г./ се сдобил с осем акта. Той има неплатени пътни наказания за 3720 лв., съобщават от пресцентъра на шуменската полиция, пише Труд.

Екшънът се разиграл след 01,10 ч. в четвъртък, когато екип на „Пътна полиция” подал сигнал със стоп палка на „Форд Фиеста“ със сливенска регистрация, който се движел по ул.”Ген. Скобелев”. Водачът не спрял, но след малко бил засечен на ул. ”Антим I”.

В района на болницата полицейският автомобил го изпреварил и подал на шофьора беглец звукова и светлинна сигнализация. Хюсеин продължил, предприел изпреварване и блъснал странично патрулния автомобил. Счупил огледалото и охлузил цялата лява страна на патрулката. Продължил с висока скорост и се ударил в метален стълб за осветление на ул. “Васил Априлов“.

Слязъл от колата и хукнал да бяга. Униформените го настигнали и Хюсеин бил тестван с дрегер, който отчел 0,64 промила. Признал, че е пил малко ракия. Полицаят зад волана също бил тестван, а уредът отчел 0. Фордът на Хюсеин се водел на друг човек от с. Ябланово, колата била спряна от движение през 2016 г., нямала технически преглед и застраховка “Гражданска отговорност”. Заради тези нарушения, предизвиканите два пътни сблъсъка с кола и стълб, и неспирането на стоп палка на нарушителя са съставени 8 акта. Те ще са на приблизителна стойност 3 000 лв.

След справка станало ясно, че Хюсеин има влезли в сила 9 наказателни постановления за 3720 лв. Повечето са за шофиране след изтекла валидност на шофьорската книжка през юни 2015 г. Все пак шофьорът-рекордьор имал един платен фиш за 20 лв., сочат справките на КАТ-Шумен.

Удареният стълб е премахнат от екип на пожарна безопасност, за да не застрашава пешеходци и шофьори.

#Шумен #КАТ #патрулка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"