Силен ръст на акциите на "Уолстрийт" в началото на деня

Силен ръст на акциите на "Уолстрийт" в началото на деня
Източник: lifebg.net
A A+ A++ A

Пазарът на акции на "Уолстрийт" бележи солиден ръст в началото на днешната търговия, тъй като инвеститорите приветстват доста по-умерения от обичайното тон по време на първата реч на президента Доналд Тръмп пред Конгреса на САЩ, преда БНР.

Подкрепа за днешното поскъпване на американските акции оказва и поетият от Тръмп ангажимент за инфраструктурни инвестиции в размер на 1 трлн. долара, както и неговите обещания за по-ниски корпоративни данъци и масивни данъчни облекчения за средната класа.

В същото време засилващите се очаквания за вдигане на лихвените ставки на Фед още на следващото заседание в средата на месеца изглеждат в подкрепа за печалбите на банковия сектор, допринасяйки за поскъпване на акциите на кредитните институции.

Всички това спомага за нарастване с 1,16% на индекса на "сините чипове" DJIA над психологическата бариера от 21 000 пункта към нов исторически връх около 21 039 пункта. Това става факт само 35 работни дни, след като Dow Jones Industrial Average успя да преодолее предишната ключова бариера от 20 000 пункта и представлява второто в историята най-бързо негово нарастване с 1000 пункта. Преди него се нарежда единствено поскъпването на DJIA за едва 24 работни дни от 10 000 пункта до нивото от 11 000 пункта през май 1999-а година.

Широкият индекс S&P500 се повишава с 1% към 2385 пункта, а технологичният индекс Nasdaq - с 0,97% към 5876 пункта, като и те са на път да приключат днешната търговия в рекордни върхове.

#Доналд Тръмп #Уолстрийт #търговия #Nasdaq #DJIA #Фед #Dow Jones Industrial Average

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »