Азиатско-тихоокеанският регион ще се нуждае от нова инфраструктура за 26 трлн. долара до 2030 г.

Азиатско-тихоокеанският регион ще се нуждае от нова инфраструктура за 26 трлн. долара до 2030 г.
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средствата за справяне с климатичните промени в периода 2016 г. - 2030 г., ще са необходими инвестиции в електрическа енергия за 14.7 трилиона долара, а в транспорта - 8.4 трилиона долара

Доклад на Азиатската банка за развитие предвижда, че ако азиатско-тихоокеанският регион запази настоящия си растеж, то до 2030 г. стойността на необходимата за изграждане инфраструктура ще надхвърли 22.6 трилиона долара. Ако се добави и ефектът от климатичните промени и последващите от това разходите за адаптация, сумата ще достигне 26 трилиона долара, т.е. 1.7 милиард долара на година.

Банката анализира, че средствата за справяне с климатичните промени в периода 2016 г. - 2030 г., ще са необходими инвестиции в електрическа енергия за 14.7 трилиона долара, а в транспорта - 8.4 трилиона долара.

В доклада се посочва, че през последните десетилетия инфраструктурата във включените в анализа 45 страни се развива бързо - икономическия растеж отбелязва голям напредък, броят на бедното население е спаднал и стандартът на живот на населението се подобрява.

 

#инвестиции #инфраструктура #стандарт на живот #климатични промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници