Китай ще ускори привличането на инвестиции в реалната икономика

Китай ще ускори привличането на инвестиции в реалната икономика
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Китайският министър на търговията Джун Шан заяви, че страната ще ускори привличането на чуждестранни инвестиции, за да могат чуждите компании да стимулират и изиграят по-голяма роля в реалната икономика.

През 2017г. Китай ще полага усилия в изграждането на пилотни зони за свободна търговия, унифицирането на законите за вътрешни и външни капитали, ще подобрява бизнес средата, индустриалната структура на чуждестранните капитали и методите за привличане на инвестиции.

Чуждестранните инвестиции играят важна роля за развитието на икономиката и обществото. Данни показват, през последните четири години Китай е привлякъл 489.42 милиарда долара.

Броят на компаниите с чуждестранни капитали се равнява на 3% от китайските, но те са реализирали около половината от външната търговия на Китай, формирали са една пета от данъчните постъпления, както и една седма от заетостта.
Насочените към хай-тек индустрията отбелязват ръст от 11.7% на годишна база, добави министърът.

Шан посочи още, че през 2017г. ще се положат повече усилия за изграждането на зони за свободна търговия, подобряване на законите, свързани с чуждестранни и вътрешни капитали и реформите в сферата, с цел устойчивото привличане на повече чуждестранни инвестиции в страната.

 

#Китай #чуждестранни инвестиции #компании #данъчни постъпления #износ #заетост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"