Родилка удуши бебето си в болницата

Родилка удуши бебето си в болницата
Детето е било в стаята на майката, която според полицията го е задушила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Момченце на 4 дни е било открито мъртво в понеделник сутринта в частна пловдивска болница, където е родено, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Детето е било в стаята на майката, която според полицията го е задушила.

Лекарите незабавно са направили опити да реанимират новороденото, но те са били безуспешни. За случилото се от клиниката веднага са подали сигнал във Второ РПУ.

При последвалия експертен оглед са били открити данни за насилие, а след извършената аутопсия е било установено, че смъртта на момченцето е причинена от насилствено задушаване, уточниха от полицията.

Заподозряна в престъплението е 32-годишната му майка, която е от Сопот. Тя е задържана в ареста за 24 часа, а по случая е образувано дознание.

По информация на пловдивския в. „Марица“ жената е била приета за раждане на 14 юни, като това е било третото й дете. След раждането, което било чрез секцио, тя изпаднала във видима депресия, като не показвала никакъв интерес към новороденото момченце.

„Касае се за престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс – убийство на току-що родена рожба от майката. Наказанието по този член е до 3 години лишаване от свобода“, коментира наблюдаващият прокурор Тодор Павлов, цитиран от изданието.

#бебе #родилка #МВР #Сопот #РПУ #полиция #Наказателния кодекс #прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници