Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца за убийство на на пешеходец

Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца за убийство на на пешеходец
pixabay.com
A A+ A++ A

Окръжният съд осъди на две години и осем месеца подсъдим за причиняване на смърт на пешеходец по непредпазливост, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Бургас. Осъденият е Георги Я., който при шофиране по непредпазливост причинява смърт на пешеходец с инициали Д. Д. Съдът го осъди на две години и осем месеца „Лишаване от свобода“, което наказание да се изтърпи от подсъдимия при първоначален общ режим, след редукцията на присъдата по съкратено съдебно производство. Бургаският окръжен съд лиши от правото Георги Я. да управлява моторно превозно средство за срок от четири години. Произнасяйки присъдата съдебния състав се мотивира, че въпреки младата възраст на Георги Я. и незавършеното му висше образование, за да се поправи, подсъдимия е нужно да изтърпи ефективно своето наказание, за да понесе отговорността за тежкия резултат, който е причинил, дори и по непредпазливост.

В съдебното заседание днес стана ясно, че подсъдимия Георги Я. изцяло е признал вината си. В съдебната зала Георги се обърна към съдебния състав и близките на пострадалия с думите: „Дълбоко съжалявам за случилото се! Желая съдът да ми даде възможност да се поправя!“ По желание на обвиняемия и неговия защитник делото днес бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие.

Георги Я. бе признат за виновен, в това, че на 29 ноември 2015 г., в к.к. “Слънчев бряг“, при управление в посока от гр. Несебър към центъра на к.к. “Слънчев бряг“ на моторно превозно средство – лек автомобил, собственост на А. Я. е нарушил правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата (3ДвП), като управлявал моторното превозно средство със скорост от 79 км/час, при което приближавайки към пешеходна пътека обозначена с пътна маркировка тип М 8.2 и с пътен знак „Д 17“ не пропуснал преминаващия по нея Д. Д. и не спрял, с което по непредпазливост причинил смъртта му, като деянието е извършено след употреба на високорисково наркотично вещество – тетрахидроканабинол и на пешеходна пътека.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

#убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"