Все повече милионери бягат от Турция

Все повече милионери бягат от Турция
pixabay.com
A A+ A++ A

През 2016 г. общо 82 000 милионери са мигрирали в търсене на по-изгодни за тях условия и Турция е една от петте страни, свидетели на най-голям такъв отлив, сочи проучване на New World Wealth, цитирано от БГНЕС, пише Нова телевизия.

Световната миграция на богатство се ускорява и около 82 000 милионери са мигрирали през 2016 г., в сравнение със само 64 000 през 2015 г., уточнява докладът на New World Wealth. Най-голям през миналата година е отливът на богати от страни като Франция, Китай, Бразилия, Индия и Турция.

Сред тази петорка Турция отбелязва най-висок ръст на изтичането на милионери. Ако страната е била напусната през 2015 г. от 1000 богаташи, то през миналата година техният брой е скочил на 6000.

Франция е на първо място в тази негативна тенденция вече втора година, тъй като богатите хора се стремят да променят условията, в които работят. Отливът на милионери продължава и в Китай и Индия, но по-интересни в списъка са Бразилия и Турция, твърди проучването.

През 2016 г. Австралия е била начело на страните, привличащи хората с големи активи, следвана от САЩ и Канада.

Миграцията на милионери към Нова Зеландия също се е удвоила, докато Обединените арабски емирства остават привлекателни за заможните хора от региона на Близкия изток.

 

#милионери #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници