Регистрират близо 400 туристически обекта

Регистрират близо 400 туристически обекта
pixabay.com
A A+ A++ A

388 туристически обекта очакват категоризация. Това каза пред журналисти в Бургас Стела Балтова, служебен министър на туризма след участието си в първото изнесено заседание на Съвета по туризъм в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

Заседанието се провежда за първи път толкова рано преди началото на летния сезон и основната тема, която е обсъждана, е подготовката на всички институции и заинтересовани страни от държавата за предстоящия сезон. „Важни са решенията, които ще се вземат, тъй като Националният съвет по туризъм е консултативен орган към министъра на туризма. От планираните 388 туристически обекта 113 са места за настаняване, 255 заведения за хранене, а развлеченията по Черноморието да бъдат проверени от експертните работни групи. Предвидени за проверка са още 25 обекта, подали редовни документи за сертифициране като СПА центрове“, подчерта Балтова.

Тя уточни, че това е една нова дейност, която се извършва и която е изцяло в прерогативите на Министерството на туризма от началото на миналата година. „Резултатите от сертифицираните обекти към месец февруари са следните: приети 132 заявления, извършени са проверки на място от експертните работни групи, както и 45 комбинирани проверки от Районните здравни инспекции“, каза още Балтова.

Тя допълни, че е завършена и процедура на сертифициране на 35 обекта, като предстои проверка на още 25. „Всичко това се прави за първи път. Бургаски регион е изключително перспективен туристически район за страната, а въпросите, свързани с категоризацията на туристическите обекти в страната, са изведени на дневен ред“, посочи Стела Балтова.

#Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"