Д-р Тошев: Раденовски оказва натиск за измами в „Пирогов“

Д-р Тошев: Раденовски оказва натиск за измами в „Пирогов“
По думите на д-р Тошев с помощта на ниското заплащане лекарите са принуждавани да си докарват допълнителни средства. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Ръководството на „Пирогов“ оказва натиск върху медиците в болницата да извършват документални и други измами, заяви д-р Бойко Тошев, вече бивш началник на Първа травматологична клиника в „Пирогов“.

По думите на Тошев с помощта на ниското заплащане лекарите са принуждавани да си докарват допълнителни средства.

„Имам конкретни обвинения към сегашното ръководство за политиката на допълнително финансово стимулиране“, заяви д-р Тошев в студиото на bTV във вторник сутринта.

„Искам да се извиня на абсолютно всички честни колеги за всичко, което се изнесе. Държа на достойното заплащане, но съм против тези, които умишлено ги държат на ниски заплати, за да може с финансов натиск да ги притискат да участват във финансови далавери“, каза още травматологът.

Д-р Бойко Тошев бил освободен като началник на травматологичната клиника към средата на май с обяснението, че това било по нареждане на здравния министър Десислава Атанасова.

„Поласках се от това, че министърката знае за моята личност“, каза той.

По думите му на негово място била назначена доц. Кътева „която е добър хирург на ръка..., но не отговаря на изискването на Здравната каса за компетентностите за тази позиция“.

Д-р Тошев обвини ръководството на „Пирогов“ в лицето на директора проф. Раденовски в оказване на натиск за извършване на документална измама.

Той обясни, че в клиниката работят хора, които не оперират. От Тошев се искало да отпуска бонуси на такива лекари.

„Отказах да им плащам“, заяви травматологът.

#Пирогов #Десислава Атанасова #здравен министър #Здравната каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници