България е все по-търсена дестинация за туризъм

България е все по-търсена дестинация за туризъм
Източник: jilo.bg
A A+ A++ A

България очаква ръстове на основните си туристически пазари. "Успешната рекламна кампания все по-категорично налага положителния имидж на страната като дестинация за четири сезона, която предлага сигурност, комфорт и много повече комбинирани продукти", заяви министърът на туризма Стела Балтова при откриването на първото за годината заседание на Националния съвет по туризъм, предаде Дарик.

Тя увери, че са налице всички предпоставки за много успешен летен сезон. Страната ни става все по-търсен маршрут, за което свидетелстват и ранните записвания от редица генериращи пазари. Големите германски туроператори съобщават за ръст в записванията към момента между 22 и 45%, от Русия на този етап се отчита увеличение от 10% също в ранните записвания.

Летищата Варна и Бургас общо отбелязват значителни ръстове на планираните полети за активния сезон на редица пазари спрямо 2016 – Холандия - 57%, Франция - 40%, Чехия - 31%, Словакия - 21%, Швеция - 15%, Полша и Финландия по 9%, Германия - 6%. Всичко това дава надежди за още по-успешно Лято 2017, което може да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон, подчерта министърът.

Съвместно с останалите институции, Министерството на туризма предприема необходимите мерки за осигуряване на своевременно медицинското обслужване на туристите и лоялна конкуренция в предлагането на тези услуги. Министърът на туризма Стела Балтова съобщи, че се предвижда през сезона на място да бъдат проверени от експертните работни групи по категоризиране, 388 туристически обекта по Черноморието и 25 СПА обекта.

По-актуалната тема за морските плажове, към момента действащите договори за концесии са 49, като до края на месеца предстои да бъдат подписани 4 договора за Свети Влас-Нов плаж, Обзор-Юг, Къмпинг Оазис, Дюни-юг. Действащите договори за наем на морски плажове към момента са 63. Предстои подписване на договор след проведените търгове за наем за плажове Несебър-Стар град, Къмпинг Веселие, Царево Василико и Устие на р. Велека. По отношение на приходите от наеми на плажове за 2017 г., до момента са събрани над 5,8 млн. лв., съобщиха от министерството.

 

#България #Стела Балтова #сезон #спа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"