Филм на Pixar измести "Сляпата Вайша" на Оскарите (ВИДЕО)

Филм на Pixar измести "Сляпата Вайша" на Оскарите (ВИДЕО)
Източник: Bulevard.bg
A A+ A++ A

Филмът „Сляпата Вайша“ на Теодор (Тео) Ушев не успя да спечели наградата „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм, пише Труд.

Победител стана „Свирчо“ (Piper) на Алан Барияро, Марк Зондхаймер и „Пиксар“. Филмът разказва за гладно новоизлюпено птиче, което напуска гнездото за пръв път, но се страхува прекалено много от вълните, за да стигне до храната. С помощта на необичаен съюзник Свирчо се опитва да се изправи пред страховете си.

Останалите номинирани в категорията бяха Pearl (Перла) на Патрик Осбърн, Borrowed Time (Време назаем) на Ендрю Коутс и Лу Хаму-Лхадж и Pear Cider and Cigarettes (Крушов сайдер и цигари) на Робърт Вали и Кара Спелър.

При представянето на наградата мексиканският актьор Гаел Гарсия Бернал се изказа срещу плановете на американския президент Доналд Тръмп да построи стена на границата с Мексико. „Като мексиканец и човешко същество съм против всякакви стени, които целят да ни разделят“.

„Сляпата Вайша“ (Blind Vaysha) е канадска продукция по разказ на Георги Господинов отпреди 15 години. Автор на музиката е Никола Груев – Котарашки. Премиерата на филма беше на Берлинския международен фестивал по-рано този месец.

Анимацията разказва за момиче с особена съдба – с едното си око вижда миналото, а с другото – бъдещето, и е сляпа за настоящето.

(ВИДЕО)

#Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"