Психолози влизат в училището, в което загина 11-годишното момиче

Психолози влизат в училището, в което загина 11-годишното момиче
БНТ
A A+ A++ A

Психолози от националната мобилна група към МОН започват работа в понеделник сутринта в 52-ро основно училище в София, където вчера почина четвъртокласничка при трагични обстоятелства, съобщиха от МОН. Те ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори. На специална среща с педагогическия персонал експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни, БНТ.

Психолозите са готови да окажат помощ на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента преди смъртта на четвъртокласничката.

Освен психолози, в училището отиват и експерти на Регионалното управление на образованието в София град, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден във вчерашния петък. При необходимост ще бъде разпоредена проверка на дейностите в 52-ро ОУ по механизма за противодействие на училищния тормоз между децата и учениците в училище.

Към темите на предварително планираните проверки на МОН в училищната мрежа през март т. г. ще се добави и изпълнението на този механизъм.

Във вторник, 28 февруари, министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще се срещне с ръководството на Националното сдружение на общините в България. Ще се търсят общи решения за подобряване на охраната и видеонаблюдението в училищата, както и за осигуряване на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

Все още се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще посочи конкретната причина за смъртта на детето от 52-о училище.

#МОН #психолози #смърт #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?