Тимошенко ще съди Виктор Янукович

Тимошенко ще съди Виктор Янукович
Тимошенко ще съди президента заради отправеното към нея обвинение, че е замесена в убийството през 1996 г. на известния политик Йевхен Шчербан. Снимка: twylah.com
A A+ A++ A

Бившият лидер на украинската опозиция Юлия Тимошенко, която в момента се намира в затвора, ще съди президента на Украйна Виктор Янукович.

Тимошенко ще съди президента заради отправеното към нея обвинение, че е замесена в убийството през 1996 г. на известния политик Йевхен Шчербан, съобщи адвокатът й Серхий Власенко, цитиран от БГНЕС.

Адвокатът определи твърденията като "абсурдни", и заяви, че ще съди Янукович. Влиятелният бизнесмен Шчербан беше застрелян заедно със съпругата си на летище в Източна Украйна.

В интервю за агенция "Блумбърг" миналата седмица Янукович, който е опонент на Тимошенко и я победи с малка преднина на втория тур на президентските избори през 2010 г., заяви, че убийството било извършено с участието на бившата премиерка.

По-рано в понеделник заместник главният прокурор на Украйна Ренат Кузмин заяви, че има доказателства, че Тимошенко и бившият премиер Павло Лазаренко са платили за убийството.

Но бившата премиерка, която беше осъдена на седем години затвор през октомври 2011 г. за превишаване на правомощията си при подписването на газово споразумение с Русия през 2009 г., отрече да е замесена в убийството.

През април осъденият за убийството на Шчербан заяви, че бил подложен на натиск да даде лъжливи показания, замесващи Тимошенко.

#Юлия Тимошенко #Тимошенко #Виктор Янукович #президент на Украйна #съд #дело #обвинение #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"