Десислава Атанасова даде "Пирогов" на прокуратурата

Десислава Атанасова даде "Пирогов" на прокуратурата
В понеделник, 18 юни, здравният министър обяви, че до края на седмицата ще бъдат отстранени някои от членовете на борда на директорите в "Пирогов". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е предала резултатите от проверката в "Пирогов" на прокуратурата.

Главният прокурор Борис Велчев получи материали от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова за извършена административна проверка в Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов" за спазване правилата за организация на работа, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

По компетентност преписката беше изпратена на Софийска градска прокуратура, която образува досъдебно производство срещу: неизвестен извършител – длъжностно лице за присвояване на пари в особено големи размери, собственост на УМБАЛ "Н.И.Пирогов", като случаят е особено тежък и срещу неизвестен извършител – длъжностно лице от УМБАЛ "Н.И.Пирогов" за особено тежък случай на безстопанственост, от която е последвала щета в особено големи размери.

Първото производство е престъпление по чл.203 ал.1 НК, а второто - престъпление по чл.219 ал.4 вр. ал.1 НК.

Съобразно преценката на СГП за фактическа и правна сложност на досъдебното производство, то ще се разследва от екип, ръководен от прокурор при СГП и включващ в състава си следователи от "Следствен отдел" при СГП и оперативни работници.

По-рано в понеделник, 18 юни, Атанасова обяви, че до края на седмицата ще бъдат отстранени някои от членовете на борда на директорите в "Пирогов".

Като причина тя изтъкна заключението на инспектората, че ръководството на болницата води лоша финансова политика.

Освен на прокуратурата, докладът за финансовото състояние на здравното заведение е предаден на приходната агенция, на държавния финансов контрол и на инспекцията по труда.

#"Н.И.Пирогов" #болница #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #прокуратура #Борис Велчев #главен прокурор #"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"