Търново, Плевен и Враца са областите с най-много проблемни язовири

Търново, Плевен и Враца са областите с най-много проблемни язовири
http://www.sukicarp.com
A A+ A++ A

Плевен, Велико Търново и Враца са областите с най-много на брой проблемни язовири. Това каза на брифинг зам.-главният прокурор на ВАП Ася Петрова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Независимо от многобройните констатации за нарушения, контролният орган не е предприел принудителни административни мерки. Съставените актове за установяване на административно нарушение са само 11. Не бяха издадени наказателни постановления по отношение на виновните лица за проявеното бездействие. С оглед на тези констатации, ВАП изготви писмено предложение до председателя на ДАМТН за активизиране на дейността на контролния орган по предприемането на принудителни административни мерки и санкциониране на виновните и проявили бездействие лица“, обясни Петрова.

По думите й в изпълнение на разпореждането на прокуратурата, контролният орган я е уведомил, че вече е предприел действия и е издал 5 наказателни постановления. „С възлагателен акт на ВАП бе възложена допълнителна проверка, в хода на която оказахме на контролния орган да установи язовирите и съоръженията, които в най-голяма степен не отговарят на техническите изисквания за безопасна експлоатация и които са в най-голяма степен опасни във връзка с евентуално наводнение. По искане на ДАМТН, предвид лошите метеорологични условия, бе удължен срокът на проверката до 13 март 2017 г. До момента, с оглед на писмения доклад, са установени язовирите, неотговарящи на техническите изисквания на безопасно експлоатиране и за които има опасност от наводнение. Те са общо 205“, допълни прокурорът.

Петрова уточни, че общо 4 са техническите състояния – изправно, неизправно-частично работоспособно, неизправно-неработоспособно и предаварийно.

#Плевен #Велико Търново #Враца #язовир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"