300 души от Дупница и Сапарева баня излязоха на контрапротест

300 души от Дупница и Сапарева баня излязоха на контрапротест
Около 300 жители на общините Сапарева баня и Дупница затвориха за десетина минути главния път Е-79 в района на с. Пиперево, община Дупница. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 300 жители на общините Сапарева баня и Дупница затвориха за десетина минути главния път Е-79 в района на с. Пиперево, община Дупница.

Протестиращите настояха правителството да не се поддава на натиск и да не спира инвестиционните проекти в планинските общини, защото това ги обрича на безработица и мизерия. Протестът завърши с падане на колене на пътното платно, предаде БТА.

Хора от всякаква възраст участваха в блокирането на пътя, сред тях имаше и много деца. Да подкрепи протестиращите беше дошъл и оркестър от Сапарева баня.

"Подложени сме на екологичен рекет. Не искаме на протестираме, но ще отговорим на предизвикателствата, които ни предлагат по същия начин. В България имаме изключителни природни дадености, а живеем в мизерия," каза пред протестиращите кметът на курортната община Сапарева баня Сашо Иванов.

Иванов допълни, че протестите ще продължат, докато парламентът не продължи започнатите промени в Закона за горите.

„Следващият протест на Коалиция "Природа за хората" в е столицата в сряда. Промените, предложени от правителството и приети от Народно събрание, бяха една светлина в тунела. След 9 години чакане това е първата решителна крачка от страна на държавата. Дано държавата да не се огъне от този екологичен рекет, извършван върху държавните институции. За нас не е нормално една шепа хора, получаващи милиони евро от външни организации, да манипулират общественото мнение в страната," допълни Сашо Иванов.

Протестиращите призоваха премиерът Борисов да не се поддава на екологичния рекет. Никой инвеститор няма да дойде, без да са предприети необходимите законови промени, заявиха недоволните.

"Не използвайте ситуацията да трупате политически девиденти за предстоящите избори," обърнаха се протестиращите и към представителите на всички политически сили.

#Дупница #Сапарева баня #контрапротест #протест #Е-79 #Бойко Борисов #премиер на България #Закона за горите #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"