Италия с хъс за победа в двубоя на честта за Ирландия

Италия с хъс за победа в двубоя на честта за Ирландия
Италия не е пропускала финали на европейско или световно първенство от 1992 г. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Италия е решена да надвие отбора на Република Ирландия със сериозна голова преднина в двубоя от 21:45 часа на Градския стадион в Познан.

Футболистите на Чезаре Прандели засега имат в актива си две равенства с по 1:1 срещу Испания и Хърватия, което ги нарежда на трето място в класирането на Група С.

И докато Ейре няма никакъв шанс да стигне до четвъртфинал и излиза само за да защити честта си, Италия може да разчита на благоприятно стечение на обстоятелствата при така създалата се конспиративна ситуация в челната тройка в групата.

Достойна футболна, а не статистическа битка между Испания и Хърватия, която да не завършва с равенство, би дала възможност на „адзурите“ да се измъкнат от груповата фаза на Евро 2012 в Полша и Украйна.

В игра за „Скуадра Адзура“ се завръща Андреа Бардзали, който пропусна последните два мача заради контузия в прасеца, но вече е напълно готов да играе. С него селекционерът на Италия най-вероятно ще заложи на схема с четирима играчи в защита, за да успее да запази мрежата си чиста в стремежа за категорична победа над Ейре.

Отборът на Италия показа и най-добра защита в деветта групи на квалификациите за Евро 2012, като допусна едва два гола във вратата си.

Нападателят Марио Балотели получи проблем с коляното по време на съботната тренировка на отбора.

Ако травмата му се окаже сериозна, на негово място на върха на атаката редом до Антонио Касано ще застане Антонио ди Натале.

Междувременно съставът на Ирландия вече отпадна от шампионата на Стария континент и след ужасното поражение с 0:4 от Испания ще играе само за честта си.

За вратаря Шей Гивън това най-вероятно ще е последен двубой с фланелката на представителния тим, след като призна, че обмисля да сложи край на кариерата си в националния отбор.

Отборът на Ейре е измъкнал само две победи от общо 11 двубоя срещу Италия, но вероятно ще играе за името си, след като вече не попада много в сметките на останалите три отбора.

Италия ще търси първа победа от 5 мача насам, включително и дебютен успех на Евро 2012 след двете равенства в първите кръгове на груповата фаза.

Класирането на Италия на четвъртфинал би конкурирало изненадата от продължаването на Гърция и отпадането на фаворите Русия предвид статистиките в Група С.

Все пак футболът не оставя съмнение, че в крайна сметка всичко е възможно.

#Евро 2012 #Италия #Ирландия #Ейре #Испания #Хърватия #Група С

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"