Обвиниха Йоан Матев за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

Обвиниха Йоан Матев за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина
Novini.bg
A A+ A++ A

Повдигнато е обвинение за убийството на 16-годишния младеж в Борисовата година през 2015 г. Това заяви на брифинг в Съдебната палата Емилия Русинова – Градски прокурор на София, по повод задържания за убийството на 16-годишното момче, станало на 2 юни 2015 година в Борисовата градина, пише Агенция „Фокус“. По данни на разследващите, задържаният се казва Йоан Матев на 19 години, но към момента на извършване на деянието е бил на 17-годишна възраст. Прокурор Русинова подчерта, че от момента на убийството до сега са извършени много процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия, по време на които са проверени над 400 лица. Анализирани са много камери в периметъра на местопрестъплението. Прокурор Русинова припомни, че на една камера е забелязано лице, което идва откъм мястото на убийството, което е навело разследващите органи на мисълта, че именно това е извършителят.

В момента обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, предстои в съда да бъде внесено искане за постоянното му оставяне в ареста.

Тъй като в момента на извършване на престъпното деяние е бил непълнолетен, ако бъде признат за виновен, той ще получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 години.

16-годишният младеж Георги Игнатов бе намерен мъртъв на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина в столицата. Сигналът на телефон 112 бе подаден около 12.00 часа на обяд, а веднага след първоначалния оглед органите на реда установиха, че младежът е починал вследствие на прободна рана в областта на сърцето. Органите на реда анализираха записите от голям брой видеокамери, намиращи се в близост до местопрестъплението, а за разрешаването на случая се работеше върху няколко версии. Като най-вероятна измежду тях бе изведена версията за сбиване между привърженици на различни футболни клубове.

#обвинение #убийство #Йоан Матев #Георги Игнатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"