България не е вземала заем от Световната банка

България не е вземала заем от Световната банка
Действащите в момента проекти, финансирани с държавни заеми от МБВР за България, са на стойност около 251 млн. евро, уточняват от министерството. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Световната банка не финансира чрез заеми или безвъзмездни помощи банкови институции в България.

Не се предвижда и договаряне на държавно финансиране за подобни операции, съобщиха от Министерството на финансите по повод разпространена от български медии информация по изказване на президента на Световната банка Робърт Зелик, че финансовата институция „е увеличила кредитирането, за да подкрепи българската банкова система и за да предотврати кредитна криза в Югоизточна Европа“.

Действащите в момента проекти, финансирани с държавни заеми от МБВР за България, са на стойност около 251 млн. евро, уточняват от министерството.

Заемите финансират инвестиции в областта на: рехабилитация на пътната инфраструктура, улесняването на търговията и транспорта, развитието на общинската инфраструктура в областта на водите и в социалното включване.

В момента се отчита подобрено изпълнение на проектите и ускорено усвояване на средствата по съответните операции от страна на изпълняващите министерства и ведомства – МРРБ, МТСП, МФ и Агенция „Пътна инфраструктура“, твърдят от финансовото ведомство.

#Световната банка #заем #България #банки #Министерство на финансите на България #Робърт Зелик #президент на Световната банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници