ЕК призова Германия да помага повече на страните от ЕС

ЕК призова Германия да помага повече на страните от ЕС
pixabay.com
A A+ A++ A

Най-силната европейска икономика – Германия, трябва да помага повече на своите партньори от ЕС. Това призова Европейската комисия, след като администрацията на Доналд Тръмп атакува Берлин за това, че е използва Съюза, за да стимулира износа си, пише iNews.bg.

Комисията заяви, че втората икономика на съюза – Франция, която от дълго време се бори с икономически дефицит, е постигнала значителен прогрес.

"В случая на Германия виждаме още веднъж, че големият излишък в сегашните сметки не е здравословен за икономиката и в допълнение създава значителни икономически и политически изкривявания за цялата Еврозона", каза еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси.

В същото време в сравнение със силна Германия, Франция има трудности със своя продължителен нисък растеж, висок бюджетен дефицит и дълг. Според Московиси, който е бивш френски финансов министър, последните данни показват "добри новини" за Париж.

"Има прогрес, но със сигурност има още много за правене. Следващото правителство ще трябва да реши и ние внимателно ще наблюдаваме какво ще предложат", каза той, имайки предвид предстоящите френски президентски избори.  

 

 

 
 

 

#Германия #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"