Как планетите влияят на детето в първите 7 години от неговия живот (ВИДЕО)

Как планетите влияят на детето в първите 7 години от неговия живот (ВИДЕО)
Източник: www.karm-krag.com
A A+ A++ A

В астрологията всяка една от първите седем години на детето се свързва с дадена планета, коментират специалистите, предаде Дарик.

Първият период е от 0 до 1 година

Планетата, която управлява е Луна. В това време детето е тотално и по всеки възможен начин зависимо от майката, за това и Луната принципно в астрологията се свързва с нея. В този период е най-важно е да бъдат удовлетворени физическите и емоционални потребности на детето, естествените му и прости нужди - да е нахранено, да му е топло, да е спокойно. За детето майката е източник на храна и грижи и представлява целия свят. Ако не се задоволяват нуждите му, това може да доведе до психически травми - страх за оцеляване и липса на доверие в живота и света като цяло.

Периодът от 1 до 2 години

Този период е свързан с планетата Меркурий. Това е времето, когато детето прохожда и проговаря. Най-важно през този период е да се насърчават и подпомагат комуникацията и движението. 

 
Периодът от 2 до 3 годишна възраст

Управляван е от Венера. В този период детето си харесва разни неща или хора и започва да изразява изборите, които прави. От съществено значение тук е родителите да са в хармонични взаимоотношения помежду си. Започват да се изграждат модели на бъдещите взаимоотношения в подсъзнанието на детето.

Периодът от 3 до 4 години е слънчев период.

Наричат тази година годината на малкия тиранин тъй като при липса на себеконтрол детето може да изпада в крайности относно желания или откази и непрекъснато да ги редува. Важно е да се подхожда с разбиране, тъй като това е период, в който малкия човек се учи на увереност в себе си, а тя ще му е необходима за целия му живот занапред.

Периодът от 4 до пет 5 е период на планетата Марс

Това е период на тичане, скачане, гонене, битки. Предпазвайте го умерено, но в никой случай не го ограничавайте от физическа активност.

От 5 до 6 години е периодът на Юпитер

Това е периодът на въпросите. Стремежът към познание се активизира в детето. Няма глупави и неуместни въпроси, както и такива, които не заслужават отговор.

Последният период е от 6 до 7 години

Това е последната година от този цикъл и се управлява от планетата Сатурн. Тук детето се учи да се концентрира, да има фокус на вниманието. Добре е да му се поставят възможни задачи, с които то да се справя, да развива търпение и отговорност. Това е и причината в този период децата да тръгват на училище.

(ВИДЕО)

#астрологията #Луна #Меркурий #Венера #тиранин #Марс #Юпитер #Сатурн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »