Палийски договаря мястото на Самуилов с руснак

Палийски договаря мястото на Самуилов с руснак
Източник: news.plovdiv24.com
A A+ A++ A

Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна, предаде Sporta.bg.

Хроноло­гията на събитията е следната:

На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил президента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от около 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов-Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев“ притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийс­ки води разговори за придобиването на акциите от новия собственик. В момента той е в чужбина за финални разговори. Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хилядите привърженици, пише Меридиан мач.

По непотвърдена официално информация на PlovdivDerby.com новият собственик на Ботев Пловдив ще бъде руснак. Както снощи ви информирахме, днес Ангел Палийски ще има среща с представители на фракциите от агитката на Ботев Пловдив, както и членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. Очаква се на срещата Палийски да свали картите на масата и да разкрие, с кого води преговори за издръжката на Ботев Пловдив и дострояването на Колежа.

#Ангел Палийски #Георги Самуилов #Ботев Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »