Близък на Чен-нам: Той не се интересуваше от властта, имаше параноичен страх от нея

Близък на Чен-нам: Той не се интересуваше от властта, имаше параноичен страх от нея
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

Отровеният полубрат на севернокорейския диктатор бе параноик и не се интересуваше от политика. Това разкри във вестник „Гардиън“ Антъни Сахакян, приятел на покойния Ким Чен-нам.

„Ние обсъждахме действащия режим, брат му и нещата, които стават там. Мога категорично да кажа едно – той никога не се интересуваше от властта. Той се страхуваше. Това не беше всепоглъщаш страх, но той беше параноик. Той беше политически важна фигура, вълнуваше се", каза Сахакян.

Двамата се познават от студентските години, когато са учили в швейцарски институт. Последният път са се видяли преди няколко месеца, когато Ким Чен-нам бил в Швейцария.

Междувременно в Куала Лумпур пристигна синът му Ким Хан-сол, за да прибере тялото му. Медиите съобщават, че той може да е влязъл в болницата с военна малайзийска униформа. Те констатираха, че охраната в болницата е била засилена.

Посолството на КНДР настоява да му бъде предадено тялото на Ким Чен-нам, но Малайзия заяви, че то ще бъде предадено на близките на покойника. Във връзка с възникналия конфликт Малайзия отзова посланика си в КНДР.

Малайзийските специалисти не са открили при аутопсията на Ким Чен-нам следи от убождания или от други рани, съобщи японската агенция Киодо. Според нейните сведения причината за гибелта на Ким Чен-нам все така остава неизвестна. 

 

#КНДР #Ким Чен-Нам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"