С видеопроект ще популяризират баскетбола в България

С видеопроект ще популяризират баскетбола в България
Източник: pictures11.ru
A A+ A++ A

Стартира нов дългосрочен проект на баскетболната общественост, в лицето на НБЛ, БФБ и ББОсъвместно с платформата SOCOURT (www.thesocourt.com), която позволява създаване и споделяне на интересни видео моменти по време на игра, предаде Sporta.bg. 

Основната цел на партньорството е популяризиране на баскетбола като все по-масов спорт в България. Новият проект ще продължи естествено всички досегашни инициативи, като регионални първенства за аматьори, национални финали, благотворителни баскетболни турнири, дигитални и печатни издания, и други. Успехът на една от тези инициативи - „Basketball TV“ в YouTube, където се излъчва на живо баскетбол от всички ешелони, е показателен за силата на леснодостъпното видео съдържание, като добър инструмент за активизиране на българската баскетболна общественост.

Целта на съвместния проект със SOCOURT е именно да популяризира баскетбола в България чрез внедряването на една изцяло спортна социална мрежа, базирана на видео съдържание, съдържащо най-интересните моменти от даден мач, игра, събитие или тренировка.

За осъществяването на мащабния дългосрочен проект, ББО, БФБ и НБЛ осигуряват необходимата инфраструктура в залите, медийна подкрепата, както и ангажимент на професионалните клубове по време на Финалната осмица на Купа България и други официални събития. Първата зала, която ще се включи в проекта, е зала Триадица в София.

 

#БФБ #НБЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"