Максим Бехар с уникален проект в град Бехар

Максим Бехар с уникален проект в град Бехар
По време на посещението си в град Бехар, област Саламанка, в началото на 2012 г. Максим Бехар се срещна с кмета Алехо Риньонес, получи почетния знак на града и му обеща, че пак ще се върне, за да помогне на Музея на еврейството да има още повече експонати
A A+ A++ A

Българският PR експерт и почетен консул на Сейшелите Максим Бехар ще разработи проект за малък музей на българското еврейство в град Бехар, област Саламанка, съобщи самият той, след като авторитетният испански всекидневник ABC публикува статия за тази инициатива.

В началото на годината Максим Бехар посети град Бехар и се срещна с градската управа начело с кмета на града  Алехо Риньонес. Бехар бе придружаван от легендата на испанската реклама и два пъти кандидат за президент на футболния клуб „Барселона" Луис Басат.

Кметът Риньонес връчи на Максим Бехар почетния медал на града, а от своя страна българинът изрази желание да закупи малка къща, в която да подреди музей на българските сефарадски евреи. Голяма част са тръгнали за България именно от областта Саламанка през 1492 година и със сигурност предците на Максим Бехар са дошли именно от този град.

„Това посещение беше едно от най-забележителните, които съм имал. С кмета си допаднахме много и нямам търпение да започна да се занимавам с новия ми проект – музея в Бехар. За мен това ще е не само чест, но и дълг, който, надявам се, да изпълня почтено и професионално", каза Бехар.

Той е един от съорганизаторите на световната среща на Бехар от целия свят в едноименния град през септември тази година, като искрено се надява там да срещне един от основателите на веригата „Старбъкс" Хауард Бехар, автор на предговора на последната книга на Максим, както и хитовата водеща от популярното ток шоу по CNN Джой Бехар.

Пълния текст на статията от ABC можете да прочетете на български ТУК, на английски ТУК или на сайта на медията на испански ТУК.

----------------

*Максим Бехар е един от водещите PR експерти в България. Целият му живот е свързан с публичните комуникации. През 1994 година създава и до днес управлява известната PR компания M3 Communications Group, Inc. От януари 2012 година е и главен изпълнителен директор на офиса на световната PR компания Hill+Knowlton Strategies в чешката столица Прага.

Започва кариерата си като журналист. По-късно е един от създателите на в. „Стандарт" (1992 г.). През 1999 г. е първият български член на IPRA, а от 2005 г. е единственият българин – член на American Public Relations Society. От 2009 до 2011 е председател на Българската асоциация на PR агенциите. През 2001–2007 е председател на Българския форум на бизнес лидерите, по-късно негов заместник-председател, а днес – член на Борда на директорите. През февруари 2012 година е един от участниците във встъпителния дебат на Световния PR форум в Давос, чийто член на Борда е от 2010 година. Ентусиазиран е от възможностите, които носи модерният свят на високи технологии и нови медии. Голямата му страст са технологичните новости, които му помагат да е в крак с динамичното време в бизнеса и комуникациите. Той е почетен консул на Република Сейшели в България.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Максим Бехар #Испания #ABC Мадрид #град Бехар #Саламанка #1492 #Луис Басат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници