Министрите от служебното правителство могат да ползват луксозните коли на НСО

Министрите от служебното правителство могат да ползват луксозните коли на НСО
Kanal3.bg
A A+ A++ A

Служебният министър Огнян Герджиков направи проверка на това, кой има право да ползва транспорта, осигуряван от НСО. Повод за проверката станаха медийни публикации, че служебни министри се возят в луксозните коли на Националната служба за охрана, без да имат право на това, пише Нова телевизия.

От проверката е станало ясно, че от 1 ноември 2015 година действа закон, според който охраняваните от НСО лица са президентът, председателят на Народното събрание и премиерът. В закона обаче има уточнение, че „Специализиран транспорт в мирно време се осигурява на: членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд, омбудсмана, кмета на столицата”.

През април 2016 година с решение на Министерския съвет, е преустановено ползването от заместник министър-председателите и министрите от предишния кабинет на специализиран транспорт НСО.

Според Герджиков това значи, че министрите, председателят на ВКС, омбудсманът и кметът на столицата имат право сами да решат дали да ползват, или не охраната и транспорта на НСО.

 

 

#коли #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"