40 роми се сдърпаха в пореден масов бой в Петрич

40 роми се сдърпаха в пореден масов бой в Петрич
Мелето в ромската махала в Петрич на 2 юни стана заради жена. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 40 души участваха в поредния масов бой в ромската махала в Петрич в нощта срещу понеделник, което принуди полицията да блокира подстъпите към гетото.

Искрата пламнала в спора между двама роми, който прераснал в бой. Към тях са се присъединили и техни близки и приятели и в крайна сметка в масовия бой са се включили общо 40 души, предаде „Фокус“.

Подобен инцидент стана на 2 юни следобед, когато беше подаден сигнал, че в ромския квартал се стреля с пушка, а „на земята има нападали и простреляни хора“.

Истинността на този сигнал бе отречена от полицията, въпреки че жител на гетото твърдеше, че покривът на къщата му е надупчен от куршуми.

Полиция и жандармерия блокира тогава квартала, двама бяха задържани, а причината за мелето беше жена.

Сбиването на 2 юни бе вследствие на тлееща от месеци вражда между двата рода Мечовци и Ресовци, които се били за първи път на 24 май. Оттогава напрежението в най-мизерната част на ромската махала – гетото, ту тлее, ту ескалира наново.

Първият сигнал за възникнал масов бой вечерта в неделя на ул. „Здравец“ 20 е подаден в 22:50 часа.

Полицаите отново, както на 2 юни, върнали спешните медицински екипи с мотива, че няма нужда от медицинска помощ.

Вторият сигнал за възникнало отново масово сбиване е подаден в 2:30, медицинските екипи този път пак са върнати от полицията с обяснението, че има пострадала жена, която е транспортирана към болницата в Петрич с друг транспорт, вероятно от полицейска кола.

Гетото в ромския квартал е блокирано от полиция и жандармерия. В 3:15 отново е подаден сигнал за подновено масово сбиване.

Няма пострадали лица както от страна на побойниците, така и от служителите на реда, които са се отзовали на сигнала. Причината за поредния масов бой все още се изяснява.

#Петрич #ромска махала #масов бой #полиция #гето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"