България победи Германия след обрат в резултата за Световната лига по волейбол

България победи Германия след обрат в резултата за Световната лига по волейбол
България е на трето място с 11 точки след четири победи и две загуби. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол победи с 3:2 гейма (25:19, 14:25, 19:25, 25:23, 16:14) Германия в третия си мач от турнира в Аржентина, който е част от груповата фаза в Световната лига.

Младият състав, воден от Найден Найденов и Георги Петров, направи обрат, за да стигне до четвъртия си успех от шест срещи, предаде „Дневник“.

Капитанът в мача Цветан Соколов и съотборниците му изиграха отлично първия гейм, в който имаха превъзходство. Те показаха спокойствие и освободеност, а разпределителят Георги Братоев използваше различни комбинации в нападение.

В следващите два гейма българите допуснаха спад и бяха по-припрени. Германците се възползваха и взеха двете части убедително, за да поведат.

Цветан Соколов пое отговорността и завършваше голяма част от атаките. Младият състав на България показа характер, за да вземе четвъртия гейм с 25:23. Оспорван беше и тайбрекът, в който националите също се оказаха победители с минимална разлика, за да спечелият мача.

Соколов стана най-резултатен с 28 точки, а Валентин Братоев добави 17. Отличен мач изигра и центърът Теодор Тодоров, който завърши с 15 точки. Той показа много добро взаимодействие с плеймейкъра Георги Братоев и записа цели девет точки в нападение - нещо, което не е правил с Андрей Жеков. Същото се отнася и за другия център Виктор Йосифов, завършил с девет точки, само три от които на блок.

Треньорският екип използва като втори посрещач Тодор Скримов в първите три гейма, а след това в състава влезе Николай Пенчев. Акцентът в представянето и на двамата падна в посрещането и по-малко в атака.

България е на трето място с 11 точки след четири победи и две загуби. Начело е Германия с 13 точки, а Аржентина има 12. Отборът на Португалия, който приема следващия турнир в групата тази седмица, е последен без спечелена точка.

#волейбол #България #Германия #Световна лига #Аржентина #Найден Найденов #Георги Петров #Цветан Соколов #Теодор Тодоров #Георги Братоев #Андрей Жеков #Тодор Скримов #Николай Пенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници