Нов контрапротест защитава Закона за горите с блокада на главен път

Нов контрапротест защитава Закона за горите с блокада на главен път
Първият контрапротест срещу „екологичния рекет“ се проведе в неделя, когато жители на Банско, Разлог и Добринище поискаха „Бойко да ги освободи от зелената мафия“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов контрапротест в защита на Закона за горите ще затвори главен път Е-79 при село Пиперево за 15 минути около 11:00 часа в понеделник.

Жители на Дупница и Сапарева баня излизат на втори протест с настояване правителството да не се поддава на натиск и да не спира инвестиционните проекти в планинските общини, предаде БНТ.

Според тях изграждането на спортни съоръжения в планината е нужно заради икономическо развитие на общините. Те се заканиха, че във вторник ще пренесат протеста си пред парламента в столицата.

Първият контрапротест срещу „екологичния рекет“ се проведе в неделя, когато жители на Банско, Разлог и Добринище поискаха „Бойко да ги освободи от зелената мафия“.

Те настояха президентът Росен Плевнелиев да се откаже от намерението си да наложи вето върху Закона за горите, което той обяви в събота.

За президентското вето пък апелираха граждани, които блокираха кръстовището на Орлов мост четири дни поред от 13 до 16 юни, изразявайки недоволството от текстовете на закона, които позволяват строежа на ски съоръжения без промяна на предназначението на горските земи.

След наложеното вето от президента Росен Плевнелиев от тази седмица Законът за горите ще бъде преработван текст по текст.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има повторно обсъждане в Народното събрание, докато не се постигне 100-процентов консенсус по темата. Предвижда се и широко обществено обсъждане.

#Орлов мост #вето #Росен Плевнелиев #Бойко Борисов #Сапарева баня #Дупница #Добринище #Разлог #Банско #Закон за горите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"