Нова Зеландия може да екстрадира в САЩ музикалния хакер Ким Дотком

Нова Зеландия може да екстрадира в САЩ музикалния хакер Ким Дотком
Twitter
A A+ A++ A

Върховният съд на Нова Зеландия отсъди в понеделник, че основателят на сайта Megaupload Ким Дотком може да бъде екстрадиран в САЩ, където е обвинен в измама, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС, информира Нова телевизия.

Адвокатите на германеца, чието истинско име е Ким Шмиц, веднага обявиха намерението си да заведат нова жалба срещу решението на Върховния съд.

Последната инстанция потвърди решение взето през декември 2015 година, когато съдия в Нова Зеландия постанови, че основателят на Megaupload.com Ким Дотком и трима свързани някога с най-големия сайт за обмен на файлове, може да бъдат екстрадирани в САЩ.

Там ги чакат обвиненията на обявилите се за ощетени притежатели на издателски и авторски права. Ким Дотком, роден като Ким Шмиц, Фин Батато, Матиас Ортман и Брам ван дер Колк са обвинени, че са причинили загуби за над половин милиард щатски долара на притежателите на права върху музикални произведения, филми и други сочени като организатори на грабежи онлайн. Съдебната сага в новозеландската й част продължи повече от пет години. Според обвинението четиримата са реализирали незаконни печалби около 175 милиона щатски долара като са разпространявали произведенията.

Ким Дотком (Kim Dotcom) е интернет предприемач от Кил, Германия, с германско и финландско гражданство, пише Уикипедия. Активен хакер е през 90-те години на XX век. Основател на сайтовете Megaupload и по-късно на Mega.

 

#Нова Зеландия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"