Камери за видеонаблюдение заснели убийството на Ким Чен-нам (ВИДЕО)

Камери за видеонаблюдение заснели убийството на Ким Чен-нам (ВИДЕО)
Източник: 1den.bg
A A+ A++ A

Камери за видеонаблюдение са заснели нападението на летището в малайзийската столица срещу заварения брат на севернокорейския лидер. Записът е разпространен от японската телевизия Фуджи Ти Ви, предаде Ройтерс, цитирана от Дарик.

Видеото, качено в няколко уебсайта, показва от два различни ъгъла жена, която застава зад мъж и обхваща лицето му с двете си ръце, а после се отдалечава. Друга жена бързо се отдалечава в друга посока след нападението, макар да не е ясно дали тя също участва в него.

Вижда се как пълният, оплешивяващ мъж на средна възраст се препъва и бърше лицето си след нападението, а по-късни кадри го показват как търси помощ, сочи лицето си, а после бива съпроводен до медицински пункт.

На пресконференция в неделя полицията каза, че нападнатият е казал на служители от митническата служба на летището, че две жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност.

Убийството предизвика дипломатически търкания между Малайзия и Северна Корея, която настоя да не се прави аутопсия, а тялото да й бъде предадено. Малайзийското министерство на здравеопазването обаче съобщи, че аутопсията е нормална процедура и че резултатите от нея ще бъдат готови най-вероятно на 22 февруари.

Полицията каза, че четирима заподозрени севернокорейци са напуснали Малайзия в деня на нападението, но отказа да съобщи подробности.

Според малайзийския в. "Стар" те са се върнали в Пхенян през Джакарта, Дубай и Владивосток. Убийството на Ким Чен-нам е терористичен акт, демонстриращ жестокостта на режима в Пхенян, заяви представител на южнокорейското министерство на националното обединение, цитиран от ТАСС.

 (ВИДЕО)

 

#нападението #Ким Чен-Нам #Дубай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"