Китайски дронове возят пътници в Дубай

Китайски дронове возят пътници в Дубай
Източник: www.geekwire.com
A A+ A++ A

След няколко месеца Дубай ще добави нова услуга за градски транспорт. Специални автономни дронове ще започнат да превозват хора в рамките на града, пише Труд.

Дубайската Агенция по пътища и транспорт представи официалните планове за проекта си по време на конференция в града. Тя предвижда да започне да предлага услугата още от юли т.г. „Изложеният тук дрон не е просто модел. Вече сме провели експерименти с него в небето над Дубай“, обяви Матар ал Тайер, ръководител на агенцията.

Едноместният дрон Ehang 184 е дело на китайска компания. Той ще превозва само по един пътник, който трябва да тежи до 100 кг. Има място и за малък ръчен багаж или куфар. Дронът може да лети на разстояние до 50 км с максимална скорост 160 км/ч. Стандартно обаче максималната скорост ще е до 100 км/ч. След като седне и затегне коланите на седалката, пасажерът ще може да избира няколко предварително зададени крайни дестинации, които се намират на различни места из Дубай. Това ще става посредством сензорен дисплей. След като избере дестинацията си, пътникът ще бъде отведен до нея от дрона, който самостоятелно ще извършва целия полет.

#Дубай #градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"