Зверски скандал беляза турнира за деца в Банско

Зверски скандал беляза турнира за деца в Банско
Източник: www.viasport.bg
A A+ A++ A

Страшен скандал се заформи по време и след международния детски футболен турнир "Балканика къп Банско" 2017, който се състоя в Сандански и Банско. Повечето от отборите пропищяха от условията, терените, дебелите съдии и изобщо всичко около състезанието, предаде Sporta.bg.

Без да Ви губим времето в излишни обяснения за случилото се в Сандански - вижте мнението на някои от шефовете на клубни школи, а после и отговора на нападките на отговорника от шефа на Балканика:

"Не чакайте от мен да коментирам медали, загуби или купи. С една победа, медал или купа не сме постигнали нищо. Когато нашите деца започнат да играят в първият отбор, националния отбор или чужбина, тогава мога да заявя, че сме постигнали нещо.

Сега мога да коментирам “Балканика Къп“. Бях в Сандански, гледах много мачове, видях много таланти, но не издържах докрай. Обидното за мен беше, като професионалист, условията за нашите деца. Те не отговаряха на моите изисквания. Това, което видях, бе един амортизиран изкуствен терен, четири тревни селски игрища с тук-там трева по тях, а очертанията се правеха с маркировъчни шапки. Отборите нямаха възможност за никаква тренировка, а срещите се ръководеха от съдии от съседна Сърбия. Каква би била комуникацията между децата и съдиите?

Не е нормално на 10 годишно дете, което още не знае какво е блок-маса да му кажеш – защо взимаш толкова, ще го изядеш всичкото, при платени 220 лв. от родителите, което се пада по 55 лв. за храна на ден. Това е чист рекет към родителите. Не обвинявам организаторите, напротив, те добре са си направили сметките. Обвинявам себе си, че се съгласих да заведа децата там. Обвинявам и треньорите, които са организирали турнира от миналата година, без да се запознаят добре с условията. Чувствам се лично отговорен за всяко едно дете, затова ви казвам, че това е пропиляна седмица.

Два дни за път, три срещи, и 220 лв. Това е!

Знаете ли колко игрови минути има всяко едно от тези 124 деца? – Смешно е!

Това няма да продължава. За месец и половина, откакто работя, имам цяла папка с оферти за турнири от България и чужбина. Но преди “Локомотив“ има три букви – “ПФК“, а не туристическа агенция. Ако има нещо положително във всичко това, то е че треньорите и родителите трябва да разберат, че големия футболист се изгражда с много мачове, много тренировки, работа всеки ден, всяка седмица, всеки месец.

Трябва първо да научим буквите, след това да почнем да четем. Вече ще се ходи на турнир само ако клубът прецени, че е добре за изграждането на децата като футболисти и отговаря на условията, които имаха отборите на Цървена Звезда и Партизан в Сандански на турнира “Балканика Къп“, в противен случай губим всички, губим децата, губим рекетираните родители, губи и клубът“, коментира директора на ДЮШ на Локо (Пд) Иван Маринов-Маслара.

„За мен никак не добре организиран турнир. Огромни закъснения на автобусите, които извозваха децата, терените бяха в много лошо състояние, очертанията на терените се правиха с шапки и т.н. Ботев не може да си позволи да участва в такива турнири. Децата трябва да се забавляват и да мислят за футбол, а не да се притесняват, кога ще дойде автобуса или при какви условия ще играят мач. Бяхме подведени. Миналата година също сме участвали на този турнир, но тогава отборите са били много по-малко. Тогава организацията е била на ниво. Тази година големия брой отбори, явно е дошъл в повече на организаторите и на тях не са им достигнали хора. Аз няма да позволя на Ботев Пловдив повече да иде на турнир без той да е проверен предварително. Моето мнение за Балканика Къп 2017 също е негативно“, заяви Директора на ДЮВ на Ботев (Пд) Трифон Пачев.

 

Йордан Тушев - отговарящ за турнира "Балканика" 2017. Публикуваме текста без редакторска намеса и с правописните грешки

Отказът на ПФК Левски София да не играе за 3-то и 4-то място срещу ПФК Ботев Пловдив. Треньорът на набор 2002 на ПФК Левски София каза че децата са много уморени и не желае да играе за място, след загубата от ФК Дунав Русе.

Г-н Маслара дойде да говори след като го поихме и хранихме, 8 дни не изтрезня тук БЕЗПЛАТО, както той каза все пак съм ДИРЕКТОР НА ДЮШ Локомотив Пд. Докато беше тук всичко беше ОК. Отборите на ПФК Локомотив Пд дойдоха с собствен автобус но си го оставиха шофьора на курорт 5 дни и ми заявиха, че трябва да им се осигури транспорт до стадионите. Оказа се вечерта на конференцията има още поне 30 отбора без транспорт реагирахме и е нормално да има закъснения по 15-20 мин. Относно мача който е закъснял с 1 час недоразумение с наборите на ФК ПАРТИЗАН Белград и те са разбрали че играят полуфинала с ПФК Локомотив Пд от 15:00ч. при набор 2004 а полуфинала трябваше да бъде от 12:00ч. Дойдоха отбора на Партизан на стадиона в 12:40ч., родителите започнаха да негодуват и казаха че няма да се играе мача, а треньора на Партизан при набор 2004г. каза колега няма проблем пиши служебно но само децата да играят, треньора на ПФК Локомотив Пловдив каза че мача ще се играе. След това ПФК Локомотив Пд загуби 8:0.

Реферът: Съдиите са осигурени от ОСБФС Благоевград , защото турнирът е в календара на БФС. Съдиите бяха осигурени от отговарящият за съдиите в Сандански г-н Николай Марков.

Терените: Терените не бяха по различни от миналата година, бяха валирани прилични терени за сезона все пак е 12 февруари по Северна България има сняг до колене. На същите тези терени до преди 10 дни тренираха ФК Септември Сф, ПФК Локомотив Сф, ФК Спартак Плевен, ФК Брегалница Щип, ПФК Банско, ФК Оборище Панагюрище и много други отбори. Тези който можеха да играят футбол отбори си вкарваха по 4-5 гола на същите тези селски терени. Но на нас в БГ все нещо ни е криво, еми ако бяха по хубави терените нямаше да бъдат по 8:0 ще бяха по 12-13. И всички проблеми които се получиха бяха от страна на родителската амбиция а не от децата , няма да има футбол в БГ докато родителите са знаещи повече от треньорите.

ИМАМЕ ПРОПУСКИ НАПРАВИХМЕ СИ ИЗВОДИТЕ.

#Балканика къп Банско #Сандански #Банско #Трифон Пачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »