Руски запалянковци се готвят за вендета на Мондиала в Русия

Руски запалянковци се готвят за вендета на Мондиала в Русия
Източник: Trio.bg
A A+ A++ A

Футболното лято през 2016-а година бе изцяло във Франция заради Евро 2016. Освен мачове и интрига, Европа стана свидел на много грозни сцени. Масовите мелета по улиците на Марсилия и Париж потресоха всички. Основните виновници за грозните сцени бяха руски и английски хулигани. Агитките бяха там не заради футбола, а заради боя и кръвта, която искаха да пролеят, предаде Sporta.bg.

BBC направи интервю с един известен руски хулиган, но скри името му заради неговата сигурност. Световната медия се поинтересува дали на Световното след година в Русия ще станем свидетели на жестоки сцени и дали според побойника се задава вендета.

"Всички фенове очакват с нетърпение Световното в Русия. Хиляди ще пропътуват пътя от родините си, за да дойдат и да се насладят на емоцията. Очаквам обаче освен привърженици, които искат да гледат футбол, в страната ни да дойдат и много агитки, които целят да създават проблеми. Нашите основни опоненти естествено са английските хулигани. С тях имаме доста сметки да разчистваме и Мондиала е перфектната сцена", заяви хулиганът, който пожела името му да остане в тайна.

Шефът на ФИФА Джани Инфантино обеща, че полицейските власти ще бъдат нащрек за вандалски прояви и мелета, тъй като той лично се страхува от хулиганите. "Властите ще направят много арести в навечерието на Мондиала. Ще опандизят предимно лидерите на известните групи - тези, които могат да организират мелетата", каза още руснакът пред BBC.

#Франция #Евро 2016 #Европа #Джани Инфантино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"