Тимошенко много болна, лекуват я извън затвора

Тимошенко много болна, лекуват я извън затвора
Плакати от предизборната кампания на Юлия Тимошенко от януари 2010 г., когато тя се кандидатира за президент на Украйна, но по-късно загуби от Виктор Янукович. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Здравословното състояние на бившия министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко е много тежко и тя ще получи помощ извън затвора.

В понеделник световните медии съобщиха, че Тимошенко е болна и състоянието й е много тежко.

Украинският депутат Нина Карпачова, отговаряща в парламента за правата на човека, заяви, че е силно разтревожена за опозиционния лидер, която е в затвора от август.

„Състоянието на Тимошенко е много тежко, тя дори не можа да стане от леглото, докато разговаряхме. Тя се нуждае от преглед и лечение вън от затвора“, обясни тя в понеделник, без да уточни характера на заболяването с аргумента, че това е медицинска тайна.

Във вторник президентът на Украйна Виктор Янукович обеща, че Юлия Тимошенко ще получи медицинска помощ в Киев извън затвора в рамките на два дни.

„Здравната система в затвора не е достатъчна, здравните грижи трябва да се предоставят в медицински учреждения в Киев извън затвора“, заяви Янукович, цитиран от АФП.

„Това вероятно ще стане днес или утре“, добави той.

#Юлия Тимошенко #затвор #Украйна #Виктор Янукович #президент #министър-председател #депутат #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »