Румъния обмисля строежа на нов мост на Дунав при Русе

Румъния обмисля строежа на нов мост на Дунав при Русе
Лиляна Павлова заяви, че има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния. Снимка: dnesbg.com
A A+ A++ A

Румъния разглежда възможността да бъде построен нов мост на река Дунав при Русе.

Предложението обяви държавният секретар на румънското министерство на регионалното развитие и туризма Марчел Болош след среща с българския заместник-министър на регионалното развитие Николина Николова в Русе, предадоха румънската „Аджерпрес" и БТА.

По думите на Марчел Болош, румънското министерство на регионалното развитие одобрява предложението за строеж на нов мост над река Дунав при Русе и смята, че тази инициатива би донесла ползи и на двете страни.

„Един подобен проект би допринесъл много за увеличаването на мобилността на населението и би подпомогнал бизнес средите. Ние сме напълно отворени към това да имаме обща стратегия за Дунав, както по отношение на инфраструктурата, така
и по отношение на пристанищната част и риболовната индустрия," заяви Марчел Болош.

В събота министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви в Русе, че има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния. В крайдунавския град тя участва в обществен дебат на тема „Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа" по инициатива на евродепутата Мария Неделчева.

#Румъния #България #мост #Дунав #Николина Николова #Дунав мост #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"