Арестуваха втора жена за убийството на брата на севернокорейския лидер

Арестуваха втора жена за убийството на брата на севернокорейския лидер
http://bigsmi.com
A A+ A++ A

Втора жена е задържана в Малайзия във връзка с убийството на Ким Чен-нам, заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Тя е с индонезийски паспорт, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местната полиция.

Жената била разпозната на запис от наблюдателните камери на летището, гласи декларация на полицията. Арестът е извършен в 2 ч. местно време днес. В момента на задържането тя е била сама, посочва ДПА.

Вчера полицията съобщи, че е задържала жена с виетнамски документи и че се издирват и други чужденци, заподозрени във връзка с криминалния случай.

Ким Чен Нам беше убит в понеделник. Той беше отровен на летището в Куала Лумпур, докато чакал полета си за китайския град Макао. Първоначалната информация бе, че убийството е извършено от две жени, които го атакували с отровни игри и после избягали.

Вчера Ройтерс разпространи разказа на двама южнокорейски парламентаристи, според който преди пет години Ким Чен Нам е помолил в писмо по-малкия си брат да пощади живота му. Информацията им се позовава на данни от южнокорейската разузнавателна служба.

В писмото Ким Чен Нам е помолил Ким Чен Ун да оттегли заповедта да бъде убит, издадена от младия и непредвидим севернокорейски лидер, след като дошъл на власт.

Имало дори покушение срещу Ким Чен Нам през 2012 г., разказа единият депутат.

Според анализатори Ким Чен Ун вярвал, че неговият заварен брат може да бъде използван при опит за сваляне на режима.

Малайзийският вестник „Стар“ цитира Фадзил Ахмат, ръководител на криминалните разследвания в малайзийския щат Селангор, който разказва за последните минути от живота на Ким Чен Нам на летището.

„Той е казал на гишето за прием на пътници в залата за заминаващи пътници, че някои го е напръскал с течност в лицето. Веднага е бил пратен в клиниката на летището. Той казал, че има главоболие и изглеждал на път да припадне. Получил сърдечна криза. Качили са го в линейка и на път за болница е констатирана смъртта му“.

Според Асошиейтед прес той казал на медицински работници, преди да почине, че е бил атакуван с химически спрей.

Аутопсията на Ким Чен Нам бе извършена от отдела по съдебна медицина в болницата на Куала Лумпур, макар севернокорейски правителствени представители в Малайзия да са възразили срещу нея. Те са поискали тялото на покойния Ким Чен Нам да им бъде предадено, но Малайзия е отхвърлила искането. Резултатите все още не са публикувани, допълва Франс прес.

#задържана #убийство #Ким Чен Нам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"