Кметът на Симитли: Затварянето на Е-79 е абсолютно незаконно

Кметът на Симитли: Затварянето на Е-79 е абсолютно незаконно
Кметът на Симитли Апостол Апостолов дори изрази предположението, че на участниците в контрапротеста е било платено, за да демонстрират. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Контрапротестът в подкрепа на Закона за горите, който блокира главен път Е-79 край Симитли и Банско, е бил незаконен, обяви кметът на Симитли Апостол Апостолов.

По думите на кмета, протестът е „абсолютно незаконен" и е свързан с един лобистки закон, предложен от един депутат, предаде „Фокус".

„Както знаем, същият депутат е предложил и закона за дивечовъдните стопанства, пак – абсолютно лобистки. С него се пречи за развитието на животновъдството в региони като нашия," категоричен е Апостол Апостолов.

Той коментира, че Законът за дивечовъдното стопанство, който също определи като лобистки, е повлиял много неблагоприятно на местното стопанство, защото е блокирал предишните положителни развития и е предизвикал цялостен срив в бизнеса.

Той дори изрази предположението, че на участниците в контрапротеста е било платено, за да демонстрират.

Кметът на Симитли недоумява защо локацията на митинга е била край Симили, а не в Банско или Разлог.

„На мен това ми е много интересно, в крайна сметка – Банско е световноизвестен курорт, а идват да протестират в Симитли. Да си затворят пътя между Банско и Разлог, но явно – искат да станат известни благодарение на Симитли. Явно там няма кой да ги види, само някоя мечка може да ги види, или – някоя сърничка, затова дойдоха при Симитли," продължи коментара си Апостол Апостолов.

По думите му – всичко е продължило около 30 – 40 минути, а пътят е бил затворен в продължение на около 20 минути, което е било абсолютно незаконно. Полицията обаче не се намеси, за разлика от блокадата на „Орлов мост".

„Когато стачкуват хора срещу цените на лекарствата, които знаем, че са високи, полицията ги бие, не им дава да затварят пътищата. Днес полицията ги остави да си правят каквото си искат," каза Апостол Апостолов.

Той посочи, че на протеста са присъствали двама души с табела, че и Симитли протестира, но градоначалникът категорично отрече гражданите там да подкрепят контрапротеста.

„Симитли не протестира и Симитли в подкрепа на такива лобистки закони не протестира. Затова ми е много интересно – кой реши, че протестира Симитли," коментира Апостол Апостолов.

#Закон за горите #Симитли #Банско #Разлог #Апостол Апостолов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници