Столтенберг: Не е моя работа да коментирам оставката на Флин

Столтенберг: Не е моя работа да коментирам оставката на Флин
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Не е моя работа да коментирам оставката на съветника по сигурността в САЩ. Това каза в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него, важното е САЩ се продължат да спазват ангажиментите си към алианса, каквито уверения той е получил лично от президента Тръмп, предаде БНТ.

Утре в Брюксел започва среща на министрите на отбраната от страните от НАТО, в която за първи път ще участва и новият американски секретар по отбраната Джеймс Матис. Засилено присъствие на НАТО в Черно море ще е една от обсъжданите теми. Ще се говори и за разходите, които държавите от алианса отделят за отбрана. Столтенберг съобщи, че за миналата година европейските държави и Канада са увеличили разходите си за отбрана. 

"Разходите, които европейските съюзници и Канада, са похарчили за отбрана, са с 3,8 процента повече. Това е значително повече отколкото първоначално бе предвидено, дадени са около 10 милиарда долара повече за нашата отбрана. Това е значителна сума, но е абсолютно жизненоважно да продължим в същия дух", коментира Столтенберг.

#Йенс Столтенберг #НАТО #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници