САЩ обвиниха вицепрезидента на Венецуела в съучастие в схема за наркотрафик

САЩ обвиниха вицепрезидента на Венецуела в съучастие в схема за наркотрафик
Източник: Барикада
A A+ A++ A

САЩ наложиха санкции на новоизбрания вицепрезидент на Венецуела Тарек ел Аисами, обвинявайки го в участие в международна мрежа за наркотрафик, предаде Дарик.

С това решение Ел Айсами беше прибавен към американския списък за санкции срещу "важните клечки" в контрабандата с наркотици, тъй като "играе значителна роля в международния наркотрафик". Санкции бяха наложени и срещу заможния бизнесмен Самар Лопес, определен за основен изпълнител на делата на Ел Айсами в тази забранена област.

Ел Аисами беше назначен на поста преди месец от президента Николас Мадуро. За момента няма реакции от страна на вицепрезидента и на бизнесмена, но преди Ел Аисами неколкократно е отхвърлял обвиненията срещу него.

Санкциите означават замразяване на активите на вицепрезидента в САЩ и забрана срещу него да влиза в Щатите. Според обвиненията на Вашингтон вицепрезидентът на Венецуела съдействал за доставката на големи количества наркотици от Венецуела в Щатите по въздух и вода. Освен това се твърди, че наркобаронът Уалид Маклед му плащал, за да няма проблеми с доставката на дрога.

#наркотрафик #Николас Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници