Зам.-главният прокурор: Виновните за взривовете край „Петолъчката" задължително на съд

Зам.-главният прокурор: Виновните за взривовете край „Петолъчката" задължително на съд
Нарушенията са, че боеприпасите изобщо не е трябвало да бъдат там, не е трябвало да бъдат утилизирани, те са били предназначени за унищожаване, обясни Бойко Найденов. Снимка: „Дарик“
A A+ A++ A

Виновните за взривовете в складовете на „Берета Трейдинг" край пътен възел „Петолъчката" задължително ще отидат на съд, обяви заместник-главният прокурор Бойко Найденов.

„Ще повдигнем обвинение точно за това, което е нарушено. Нарушенията са, че боеприпасите изобщо не е трябвало да бъдат там, не е трябвало да бъдат утилизирани, те са били предназначени за унищожаване," обясни Бойко Найденов пред БНР.

По думите му, разследването на инцидента на 5 юни, при който загинаха трима души, не е приключило, но обстоятелствата около взривовете вече са изяснени, увери зам.-главният прокурор.

„Става дума за бойни глави на зенитни ракети, които няма как да бъдат демонтирани, а е трябвало да бъдат унищожени," подчерта Бойко Найденов.

Той посочи, че по категоричен начин е установено, че тримата, които бяха в неизвестност, са загинали.

„Още по-тежко и за всички хора, които живеят в региона е това, че там в момента е лунен пейзаж. Това не би трябвало да се случва," коментира заместник-главният прокурор.

За скандала с Любомир Павлов и Огнян Донев, Бойко Найденов припомни, че в този случай беше замесено излизането на скандален запис.

„Гадаем кой го е записал, господин Любомир Павлов знае с кого е разговарял на записа. Записът е частен, не е СРС. Доколкото знам, е назначена проверка дали е фалшифициран," поясни Найденов.

За избора на главен прокурор, заместник-главният прокурор каза, че подкрепя Борис Велчев, защото прокуратурата е обект на експерименти двадесет и няколко години.

„Внасянето на спасители отвън обижда колегите. Не знам защо се смята, че прокурорите не са по-подготвени правно от съдиите, това не е така, уверявам ви," отбеляза Бойко Найденов.

#Бойко Найденов #взривове #„Петолъчката" #„Берета Трейдинг" #Любомир Павлов #Огнян Донев #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"