Атентаторът от "Рейна" поискал смъртна присъда

Атентаторът от "Рейна" поискал смъртна присъда
Източник: Svejo.ne
A A+ A++ A

Нападателят от „Ислямска държава“, който в новогодишната нощ уби 39 души в истанбулски нощен клуб "Рейна", е поискал смъртна присъда по време на даване на показания, съобщи турският в. „Хюриет“, предаде БНТ.

Абдулкадир Машарипов е заявил, че „ще е добре, ако получи смъртна присъда“. Той също така е потвърдил принадлежността си към „Ислямска държава“, но посочи, че не е участвал в други нейни атентати.

„Исках да извърша атаката на Коледа, за да им отмъстя за действията им, извършени по света. Целта ми беше да убивам християни. Абу Чихат, който е в Сирия, ми каза да извърша атаката на „Таксим“, посочвайки, че „християни се събират на „Таксим“, е казал Машарипов пред властите, допълвайки, че не е могъл да нападне известния истанбулски площад заради мерките за сигурност.

Той заяви също, че Чихат, който е бил неговата връзка в Сирия, му е изпратил снимки на заведението и го е насочил към мястото. „Постоянно му писах. Не съм се виждал с него лице в лице. Отидох пред „Рейна“ и там нямаше полицейски служители или охрана“, заяви още атентаторът.

Той посочи също, че е имал намерение да се самоубие в нощта на нападението, взривявайки граната до лицето си, но не е загинал. В новогодишната нощ Машарипов атакува популярното истанбулско заведение „Рейна“, убивайки 39 души и ранявайки други 65 човека. Той беше заловен на 16 януари в Истанбул.

 

#Абдулкадир Машарипов #Истанбул #Рейна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »