Сексът сред тинейджъри – черната статистика

Сексът сред тинейджъри – черната статистика
A A+ A++ A

Ако преди няколко десетилетия това е било по-скоро тема табу, днес сексът сред тийнейджърите е почти норма. Явно времената се променят и сексът в тази възрастова група е факт. Какво обаче е притеснителното в него?

  1. Четири от десет момичета, които са правили секс за първи път на възраст между 13 и 14 години, съобщават, че това е било под психологически натиск и не напълно по тяхно желание.

  2. На 15 години 13% от тийнейджърите са правили секс.

  3. На 19 години тези проценти скачат над 70.

  4. Сред тийнейджърите рискът от забременяване е по-висок спрямо средностатистическия при практикуване на секс без предпазни средства.

  5. Повечето бременности в тази възрастова група завършват с аборт.

  6. В САЩ през 2002 година са регистрирани 214 000 аборта сред момичета на възраст между 15 и 19 години.

  7. Тийнейджърските бременности костват 7 милиарда долара годишно на САЩ.

  8. Бебетата на майки тийнейджърки имат по-ниско тегло при раждането, по-малко точки по Скалата на Апгар. Те често са слаби ученици в училище, склонни към поведенчески проблеми и прояви на насилие.

  9. Шансът син на майка тийнейджърка да попадне в затвора е 13%, а нейната дъщеря да забременее като тийнейджърка – 22%, цифри много по-високи от обичайните.

  10. Според статистиката за Съединените щати 48% от новите случаи на полово предавани болести са сред възрастовата група 15-24 години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"