Найденов: Наказаха ни за опит да направим добро

Найденов: Наказаха ни за опит да направим добро
Правителството повече няма да се занимава със Закона за горите, категоричен бе Найденов. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Целта на промените в Закона за горите била да се облагодетелстват редица общини, но тази идея не е била оценена, твърди министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Получихме си наказанието за този опит да направим това добро. Причината за тази поправка не е Цеко Минев, а тези общини, които можеха в това да видят алтернатива за развитие, за просперитет. Заради пасивността, заявявам и от името на правителството – ние с този закон повече няма да се занимаваме," каза на Найденов на брифинг в Министерството на земеделието, цитиран от агенция „Фокус".

Найденов каза, че е имал дълъг разговор с премиера.

„Нашите мотиви бяха ясни. Искахме - с тази промяна да дадем възможност за развитие на малките общини, за алтернатива на заетост в тези общини, за възможност на младото поколение за по-достъпни съоръжения за зимен спорт. Останахме неразбрани от една част от обществото. Другата част обаче са питали какво прави по региони властта, за да насърчи инвестициите," продължи министърът.

„След такава реакция, няма как да не се съобразим. Нека депутатите да решат кое е най-правилно. Някои политически сили се опитаха като хиени да яхнат този протест и се надявам, че тези хора на Орлов мост няма да позволят това. Тези хора, когато бяха на власт, не направиха нищо за българските планини," каза още Мирослав Найденов.

„Изненадани сме от пасивната реакция от страна на кметовете на тези общини, които се надяваха този закон да бъде в тяхна полза, спортната общност искаше да се възползва," допълни той.

„Три дни протестират, а ние не чухме ответна реакция. Да правят с този закон депутатите, каквото пожелаят. Щом смятат стария режим за по-добър, да го върнат, ако измислят нещо по-добро, да го измислят," заключи министърът.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието и храните на България #Закон за горите #промени #общини #протести #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай