ЕК санкционира България след одита на ОП "Наука и образование"

ЕК санкционира България след одита на ОП "Наука и образование"
Източник: Haskovo.NET
A A+ A++ A

Европейската комисия ще наложи на България финансова корекция заради проблемите, установени при одита на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Това съобщиха от Министерството на образованието и науката, като се позоваха на писмо от Комисията. Точният размер на корекцията ще бъде определен след преговори с Брюксел, предаде БНР.

Санкцията не застрашава плащанията по вече започнатите проекти, включително на европейските стипендии за студенти. От Министерството уточняват, че ще я покрият от своя бюджет. Екипът на министър Николай Денков предлага четири варианта за отстраняване на нередностите, установени в програмата. При първите два за управляващия орган на програмата ще отговаря заместник-министър, при третия органът се отделя в изпълнителна агенция на директно подчинение на просветния министър, а при четвъртия управлението се обособява от структурите на МОН. 

Ръководството на звената, които изпълняват проекти в МОН, може или да се делегира на другите заместник-министри, които отговарят за училищното образование, висшето образование и науката, или да се създаде отделно Звено за изпълнение на проектите на МОН. 

#България #Комисията #МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"