Данаилов: Кънев сам се нацапа

Данаилов: Кънев сам се нацапа
Източник: Kliuki.bg
A A+ A++ A

И този път ние ще победим. Въпросът е моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за това - кой напред кой назад в листите. Защото се усеща и вътрешна битка, кой да се подреди по-напред”. Това заяви Стефан Данаилов пред Нова тв, предаде Дарик.
 
За конкурентите на БСП на политическата сцена той коментира, че се чудят какво да измислят. „Щели сме да се махаме от ЕС. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Сами се нацепиха. Уплашени са от нас. Гледам и по-левите партии гледат за нещо да се захапят”, заяви Стефан Данаилов.
 
Стефан Данаилов обясни, че на предстоящите избори ще води две листи – във Варна и 24-ти МИР в София. Що се отнася до решението на Елена Йончева да напусне поста си в президентството само за 2 седмици и да се включи в изборите, Данаилов обясни, че първи той я е поканил.
 
„Елена Йончева я поканих да участва в инициативния комитет за генерал Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат”, разказа Данаилов. „Тя тогава каза, че не е много склонна, но ще види. И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите, имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева”, заяви Данаилов. 

Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден. „Много съм щастлив от това, че тя прие”, посочи още Данаилов. Той обясни и издигането в листите на Тома Томов. „Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех”, заяви Данаилов. По думите му като водач на листа, Тома Томов има гарантирано място в парламента.
 
За агентурното му минало, Данаилов заяви, че никой не се е сетил да обсъжда тази тема в изпълнителното бюро. „Почти всички журналисти, които се занимаваха с международна политика, са били в списъците на ДС”, заяви Стефан Данаилов и допълни: „Не се интересувам от това”. Мястото на ДС в днешната икономика и политика?
 
„Ако слушаш десните – е страшно. Аз нямам такова усещане”, заяви Данаилов. Намесва ли се БСП в работата на Радев?  
„Защо да не оказва влияние. Не мисля, че редови социалисти имат достъп до президентството. Ако му оказваха влияние, нямаше да стане тази щуротия в Кърджали – да назначат човек на Герджиков за областен управител – човек, който не става за нищо”, коментира Данаилов.
 
 „От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да са предлагат членове на БСП, а имаше желаещи за три кабинета”, обясни Данаилов. Той обеща другата неделя да покажат другата част от гражданската квота, в която влизат „много интересни хора”.

#победа #Стефан Данаилов #Елена Йончева #Тома Томов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"