Красимир Анев 7-ми в преследването в Австрия, Фуркад над всички

Красимир Анев 7-ми в преследването в Австрия, Фуркад над всички
БГНЕС
A A+ A++ A

Французинът Мартен Фуркад затвърди доминацията си в биатлона, след като спечели титлата в преследването на 12,5 км на световното първенство в Хохфилцен, Австрия и взе реванш за третото място в спринта вчера.

Френският доминатор завърши с време 30:16.9 минути и една грешка в последната стрелба, която не беше фатална за него, тъй като имаше вече солиден аванс. Втори и трети са норвежците Йоханес Бьо и легендата Оле-Ейнар Бьорндален.

Българският биатлон отново имаше повод за радост. Красимир Анев, който даде шесто място в спринта, затвърди възходящата си форма, като днес записа седмо време. Българинът вървеше в челото на класирането, но грешка в последната стрелба го отдалечи от подиума. Вчерашният победител в спринта Бенедикт Дол от Германия пък остана извън топ 10, като зае 11-ото място.

Владимир Илиев остана 18-и, а третият ни участник Антон Синапов падна в началото на състезанието и повреди пушката си, което обезсмисли усилията му на огневия рубеж с резервната и той се отказа от участие.

28-годишният Фуркад поведе още след първата стрелба, в която не сбърка и не изпусна водачеството си до края. Краси Анев също стреляше без грешка и удържаше позицията си в тройката, а втори вървеше легендата Оле-Ейнар Бьорндален, който също сваляше всички мишени.

Развръзката настъпи при последната стрелба. Фуркад сбърка, но беше натрупал вече аванс от близо 30 секунди и това не повлия на позицията му. Нещо повече - той си позволи да влезе на стадиона развявайки триумфално френския флаг. В същото време Бьорндален водеше епична битка на поколенията с младия си сънародник Йоханес Бьо, който все пак успя да го изпревари и спечели среброто.

За Бьорндален това беше първи подиум за сезона, който дойде часове след среброто на съпругата му Дария Домрачова в преследването при дамите по-рано през деня. Постижението на беларуската звезда е изключително, тъй като тя стана майка в началото на октомври.

Топ 10 в преследването

1. Мартен Фуркад, Франция - 30:16.9 (0+0+0+1)

2. Йоханес Бьо, Норвегия - +22.8 секунди (1+1+1+0)

3. Оле-Ейнар Бьорндален, Норвегия - +25.6 (0+0+0+1)

4. Антон Шипулин, Русия - +33.6 (0+1+0+0)

5. Ондржей Моравец, Чехия - +34.0 (0+0+1+1)

6. Лоуъл Бейли, САЩ - +34.7 (0+0+1+0)

7. Красимир Анев, България - +38.3 (0+0+0+1)

8. Юлиан Еберхард, Австрия - +48.1 (1+1+0+1)

9. Таре Бьо, Норвегия - +52.3 (1+0+0+1)

10. Зимон Шемп, Германия - +52.4 (0+0+2+1)

Източник:Sporta.bg

#Красимир Анев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"